كمال تبريزي: آقای «میرحسین موسوی» یک انسان پاک است
29 ارديبهشت 1388 ساعت 21:17
سینما روز _ وقتی که شخصیت مهندس موسوی به یادمان می آید حس مثبتی نسبت به ایشان داریمچراکه ایشان توانستند کشور را در بحبوحه جنگ و شرایط سخت سربلند بیرونآورند.
کمال تبریزی، کارگردان و فیلمنامه نویس با بیان این مطلب به سایت «قلم»، « «پاک بودن» را از خصایص میرحسین موسوی عنوان کرد و گفت: «شائبه و شایعه فساد مالی و اخلاقی در بسیاری از مسئولان کشور وجود دارد اما این مسائل در شخصیت موسوی نمی گنجد.او انسان پاکدامنی است که آزادمنشی و آزاد اندیشی و نداشتن وابستگی به هیچ حزب، دسته و گروه از مهمترین ویژگی های او بوده است.»
او همچنین مهمترین مطالبه هنرمندان از دولت ها را این دانست که مسئولان سعه صدر و آستانه تحمل بالا داشته باشند تا هنرمندان بتوانند به راحتی به موضوعاتی بپردازند که دغدغه ذهنی آنهاست و گاهی جنبه انتقادی پیدا می کند.تبریزی گفت:«اعتماد دولت به بدنه اصلی سینما و هنر باعث بروز خلاقیت ها و حضور جدی هنرمندان در عرصه های هنری می شود.اما به دلیل نبود اعتماد و همین طور بیشتر کردن محدودیت ها و بایدها و نبایدها متاسفانه در چهارسال گذشته سینما کمترین تاثیرگذاری را بر جامعه داشته است.»
وی با اشاره به اینکه روند حرکت هنر کم، محدود و مهجور شده است، ادامه داد:«به نظر می رسد دولت فعلی دوست نداشته که بخش خصوصی بدنه سینما با حمایت دولت در این عرصه سرمایه گذاری کند و باعث کاهش مشکلات در این عرصه شود.»
کارگردان فیلم سینمایی «مارمولک» گفت:«در حال حاضر فیلمهایی که جنبه منتقدانه بر شرایط موجود داشته باشند نه تنها مجوز اکران بلکه پروانه ساخت هم دریافت نمی کنند.من سه فیلمنامه دارم که نمی توانم در این شرایط آنها را بسازم در صورتی که مطمئن هستم در دوران اصلاحات حداقل اجازه ساخت آنها را داشتم.»
او با بیان اینکه در بین مسئولان کشور روحیه احتیاط مفرط وجود دارد، بیان کرد:«همین روحیه محتاطانه و محافظه کارانه است که باعث شده ابتذال در هنر شکل بگیرد چراکه دیگر فیلمسازان به دنبال ساخت فیلمهایی که استعاره دارند و مفهومی هستند،نمی روند و ترجیح می دهند به موضوعات ساده ای بپردازند که زیاد دردسرساز نیست.موضوعاتی مانند عشق و عاشقی و خانوادگی که در آن به کسی بر نمی خورد.»
تبریزی با تاکید بر اینکه شعار دولت نهم انتقادپذیری و مهروروزی بوده است، افزود:«متاسفانه طرز برخورد مسئولان دولت فعلی با هنرمندان توام با بی مهری، بی توجهی و بی اعتنایی است و هیچ تعاملی با هنرمندان در هیچ زمینه ای وجود ندارد.»
این فیلمساز در ادامه گفت:«متاسفانه مسئولان فرهنگی در همه دوره ها انسانهای جامعه را به دو بخش خودی و غیرخودی تقسیم بندی می کنند و به هرکس که از نظر اتقادی بیشتر به آنها نزدیک باشد امکانات بیشتری می دهند در حالی که وظیفه آنهاست که به افراد جامعه به عنوان یک ایرانی بنگرند و از هرکس که در داخل کشور و برای این آب و خاک کار می کند، حمایت کند.»
این فیلمساز با اشاره به اینکه موسوی مدت زیادی در هجران و سکوت کامل به سر می برده، گفت:«این امر باعث شده خیلی ها آقای موسوی را نشناسند و نتوانند با او ارتباط برقرار کنند چرا که حداقل سایر کاندیداها در ذهن مردم فراموش نشده اند و این مسئولیت را برای ستاد آقای موسوی سنگین تر می کند چرا که باید تلاش دوچندان بکنند.»
او با تاکید بر اینکه میرحسین موسوی باید مواضع خود را در مسائلی که مورد دغدغه مردم است باید روشن کند، ادامه داد:«متاسفانه آقای موسوی در زمانی که مسئولیت فرهنگستان هنر را بر عهده داشتند کمتر به حوزه هایی چون سینما، تئاتر و نویسندگی بها دادند و ارتباط نزدیکی با این قشر برقرار نکردند.حالا باید به استقبال هنرمندان برود نه اینکه منتظر بماند تا هنرمندان به سراغ او بروند.اگر دیداری با اعضای خانه سینما داشته باشد و به آنجا سر بزند خیلی ها از او حمایت خواهند کرد.»
کمال تبریزی یکی از کارگردانان مطرح سینمای ایران است که در کارنامه او فیلمهای سینمایی مارمولک، فرش باد، همیشه پای یک زن در میان است، شیدا، لیلی با من است، مهر مادری و سریال هایی چون دوران سرکشی و شهریار ثبت شده اند.