سینما روز
 
   
تیتر یک های هفته
پربازدیدترین ها
تبلیغات

 

 

 


 

 
 
بانک نیاز مندی های فرهنگی

 

بانک سینما های تهران   ( جدید )

بانک سالن های نمایش  ( جدید )

 

 

 

Free PageRank Checker 

 
 
موقعيت هايی که از دست رفته اند چاپ ارسال به دوست
19 فروردين 1388 ساعت 17:15

 

Image

سینماروز _ شیدا شیرازی :  فيلمنامه نفس گير ويليام موناهان ( دپارتت)  تداعی کننده روزهای بعد از  يازده سپتامبر است. بمب گزاری هايی که در فيلم  در منچستر و آمستردام نشان داده ميشوند ، بسيار واقع گرايانه اند  و می توانسته اند در گوشه اي از اين جهان اتفاق افتاده باشند، که اما در اين فيلم فقط برای  اين فيلم نامه خلق شده اند

جنگ در عراق و افغانستان هنوز ادامه دارد. بن لادن آزادانه در اين دنيا ميچرخد و سازمانهايی تروريستی مانند القا عده  گستره فعاليتهايشان را وسيع کرده اند. با گذشت هفت سال از واقعه 11 سپتامبر هنوز ايالات متحده خود را در جنگ بر عليه تروريسم می داند. هاليوود هم به طابعيت از جامعه آمريکايی و نياز هميشگی به وجود دشمن ، آثار زيادی در اين مظمون و حواشی آن توليد کرد تا اينکه ريدلی اسکات ( کارگردان موفق امپراطوری آسمان) نيز به اين موضوع علاقه مند شد و فيلمی بر پايه رمان يکی از روزنامه نگاران سابق روزنامه واشنگتن پست، ديويد ايگناتيوس ساخت. فيلمی با حضور ستارگان بزرگ به نام" پيکره دروغها"، فيلمی که در آن مامور مخمی فرا مرزی سيای آمريکا در مقابل بزرگترين دشمن  سينمايی آمريکا البته بعد از روسها در جنگ

 سرد ، ميجنگد: گروه های تندروی مسلمان.

 ليوناردو دی کاپريو نقش مامور مخفی باتجربه اي به نام راجر فريس  را بازی ميکند ، که گرفتار ماموريت خطر ناکی در خاورميانه است. تنها حامی وی همکارش اد هفمن ، با بازی راسل کرو است که در مرکز سيا نشسته است و او را با تلفن، دوربين و اينترنت زير نظر دارد و از مهلکه به در ميبرد. ماموريت آخير اين مامور سيا به شخصيت محوری يک گروهک تروريستی می پردازد که مسوّليت چندين بمب گزاری بويژه در اروپا را به عهده دارد.

 

 

فيلمنامه نفس گير ويليام موناهان ( دپارتت)  تداعی کننده روزهای بعد از  يازده سپتامبر است. بمب گزاری هايی که در فيلم  در منچستر و آمستردام نشان داده ميشوند ، بسيار واقع گرايانه اند  و می توانسته اند در گوشه اي از اين جهان اتفاق افتاده باشند، که اما در اين فيلم فقط برای  اين فيلم نامه خلق شده اند ، اين سعی در بازسازی واقعيت رسالتی است که خوب از عهده اسکات بر آماده است. اما وی فقط دنبال ماموريت فريس است و از اين همه بمب گزاری و صحنه های انفجار داستنای هيجان انگيز نمی سازد . دوربين اسکات فريس را از اروپا به خاورميانه و از آنجا به امريکا  به سرعت دنبال ميکند تا جايی که برای بيننده دنبال کردن موقعيت فريس دشوار ميشود.

 

فيلم بعد از يک سا عت به نقطه ا عوجی ميرسد که کتاب ايگناتيوس در فصل اول به آن پرداخته است. برای طمعه گزاری به منظور ارتباط با گروه تروريستی مورد نظر نياز به يک گروهک مجازی تروريستی است که رهبری دارند که آرشیتکتی اردنی است،  که خود از رهبری و عضو بودن خود در چنين گروهی هيچ نمی داند

   واقعيت اين است که سيا با دست کاری عکس ها ، حساب بانکی و ايميل های وی و حتی انفجاری ساختگی در فرودگاهی نظامی در ترکيه ، سعی بر کشيدن پای وی به اين ماجرا دارد. اينجاست که صحنه برای هنرنمايی دی کاپريو باز ميشود و او ميتواند هنرش را به عنوان ماموری صاحب سبک به رخ بکشد.  وی در صحنه ها ی شکنجه بسيار غير واقعی پرداخته ذهن خلاق !! اسکات نشان ميدهد که مردی است که رنج کشيدن هم ميداند. او که به مرور در فيلم به توپی در دستان اد هفمن بدل شده است و اين سو و آن سو پرت ميشود ، حتی  مجبور به رويارويی به متحد و دوست خود هانی ، ريس سازمان امنيت  اردن ميشود. وی  جذابترين شخصيت مرد مسلمان فيلم اسکات است، که نسبت به بقٔیه کاراکترها وقعی گرايانه تر می نمايد.

 

 

اما نقش راسل کرو در اين فيلم چيزی نيست مگر لوده کردن نقش  هميشه سنتی و تيپيکالی ماموران ارشد سيا. او که با تلفن همکار ايده آليستش فريس را در خاورميانه هدايت ميکند همزمان فرزندش را به  مدرسه می رساند و يا به فوتبال ميبرد . ايده شخصيت هفمن با بازی راسل کرو آيده جالبی است که متاسفانه به خوبی پرداخته نشده است. نقش وی به قدری در ماجراها صطحی است که نقش ماجرای عشقی  دی کاپريو، که فقط برای اين است که آخر فيلم را کمی دراماتيک تر کند  ودر نهايت همانگونه ناپخته و ابتدايی به حال خود رها ميشود. 

بازی بازيگر ايرانی الاصل فراهانی اگر از نقاط قوت فيلم نباشد از نقاط ضعف اين فيلم نيست. شخصيت عايشه با بازی فراهانی در کنار شخصيت هانی ريس سازمان امنيت اردن تنها شخصيت های واقع گرايانه فيلم هستند.

و در نهايت اينکه با خواندن کتاب متوجه ميشويم که فيلم ميتوانست بسيار زيباتر باشد و  اسکات می توانست اين عشق نامتعارف را  بزنگاه داستان خود کند . فيلم اسکات پر است از موقعيت هايی که از دست رفته اند.

منبع : سينما روز

 

نظرات
افزودنجستجو
نوشتن نظر
نام:
آدرس سايت:
عنوان:

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

 
< بعد   قبل >
 
   

 

 
 
   

کلییه حقوق و امتیازات این سایت متعلق به گروه رسانه ای سینما روز و گروه سایت های آ سمان هنر می باشد

| گروه سایت های آسمان هنر : سینماروز: اخبار موسیقی ایران: میزبان وب

Copyright © 2008 - 2010 Cinemarooz. All rights reserved. Powered and Designed by MEHRVARZAN co